hits
 • 04.10.2017 kl. 15:39

Hvorfor jeg byttet navn

Jeg har byttet navn, hele navnet mitt. Dette er et ganske stort valg som jeg har tatt, men også et av de viktigste jeg har gjort som en del av utviklingen min videre til å bli det selvstendige mennesket jeg er. Å komme på ideen med å bytte navn ble aktuelt da jeg og kjæresten min begynte å drøfte det, jeg hadde aldri tenkt tanken på at dette var noe jeg kunne gjøre for meg selv. Men tanken på å kunne starte blankt et sted ga meg noe. En ny glød, et nytt håp. Nye muligheter. Det har vært noen som har reagert på det og vært tydelige på meg at jeg ikke vil kunne rømme fra den jeg er, jeg tror heller ikke at jeg bare blir en ny person bare fordi jeg har et nytt navn. Men det handler heller ikke om det. Jeg vil fortsatt alltid være meg uavhengig av hvilket navn jeg bærer. 

Tidligere het jeg Malin. Malin er et vakkert navn, jeg elsker det navnet. Bare ikke til meg. Dette er mest fordi jeg gjennom oppveksten og vanskelige barndom alltid har følt meg som lille Malin. Lille svake Malin. Malin som griner av ingenting. Malin som ikke klarer å stå opp for seg selv, som alltid føyer seg. 

Malin Jonsson - Iris Anti

Det ble så viktig for meg å bryte ut fra dette, bryte ut av denne vanskelige følelsen som hele tiden hang over meg. Som hver gang noen sa navnet mitt så kunne jeg også høre den klingende nedlatende tonen fra min egen familie. Jeg har et viktig ansvar for meg selv og for livet mitt videre, og da føltes det veldig riktig for meg å ta valget om navnebytte. Jeg følte jeg fortsatt vasset i fortiden min, og jeg har større ambisjoner om en bedre fremtid.

Til gjengjeld så er navnebytte noe man må tenke seg godt gjennom før man gjør, fordi det er en totalforandring. Og prosessen er ganske lang både for deg selv og alle rundt deg, men det er utrolig befriende på mange andre måter også.  Det er viktig at man tenker det er et valg som man tar for seg selv, og ingen andre skal legge seg i denne prosessen, med mindre du ønsker det selv da. Det kan være utfordrende å tenke på hva andre måtte synes om det, men det er ingenting som skal spille en avgjørende rolle, folk mener så mangt om alt mulig likevel. 

Magnus

04.10.2017 kl. 18:18
Veldig interessant å lese, Iris! Tar tid å vende seg til det nye navnet ditt. Men det kler deg Veldig! Uansett hva du heter så er du det du er og du er awesome:D
 • Iris Anti

  Hei! Jeg er Iris, 23 år gammel og full av tanker. Livet er vanskelig til tider, og jeg legger ikke skjul på utfordringene det bærer med seg. Jeg synes åpenhet er viktig, og jeg vil dele for å bekjempe stigma. Videre er bloggen også et fristed for meg å dele tankene jeg har, men også det fine med at alt blir bedre. Håper du vil følge meg!


  KONTAKT


  irisanti@icloud.com

  Søk

  Bla i bloggen


  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no