hits
 • 02.11.2017 kl. 17:55

Jeg blir også redd

Hei dere! Jeg har brukt halve dagen min på å være på legesentralen her hvor jeg bor at the moment. Det er vanskelig og fremmed, og angsten sitter oppi halsen og gjør at jeg får boblestemme av hele opplegget. Jeg føler meg alltid så liten når jeg skal sitte å forklare hva jeg sliter med, regner med at flere også føler seg sånn? Heldigvis har jeg fått mye god hjelp i dag, jeg kan faen ikke klage et sekund på den psykiske helsehjelpen her i sverige, det kan bare ikke måle seg med ventetiden og kranglingen man må gjennom i Norge. Jeg blir alltid redd, redd og engstelig. Redd for at jeg ikke skal bli trodd, engstelig for at jeg ikke skal få den hjelpen jeg trenger, eller at jeg bare skal bli feid under et teppe. Rett deg opp, ta medisinene dine og hiv deg ut i arbeidslivet er setningen jeg er aller mest redd for å møte på. Veldig ofte når man sliter psykisk så får man en slags formening om at man er nødt til å prestere hos legen, men du har slett ingen ting du trenger å bevise. Fordi en lege er et støtteapparat, som skal være tilgjengelig for deg dersom du trenger hjelp. Det er noe man skal lene seg på, det er ikke et sted hvor man behøver å holde store foredrag om det som man sliter med. Man trenger ikke å ramse opp alle symptomer man har googlet seg frem til heller, dette er legen sin oppgave. Det handler helt enkelt om at man bare skal forklare hva problemet er, og stole på at systemet gjør det riktige. Og når de ikke gjør det så er det ekstremt viktig å si i fra om det. 

Jeg kan egentlig bare ikke få sagt det nok hvor viktig det er å be om hjelp hvis du har det vondt, ikke utsett det på grunnlag av at du gruer deg til å sitte i stolen på legekontoret, jeg er enig i at det er utfordrende og vanskelig.  Jeg kan love deg at det er tusen ganger verre å sitte hjemme og gruble over hva som feiler deg.

Da jeg satt der i dag kom jeg på at alle som sitter på samme rom mest sannsynlig er like usikre og engstelige over besøket som det jeg var. 

Det føles skikkelig godt å få den hjelpen man trenger, det er i alle fall helt sikkert.

Oda

02.11.2017 kl. 19:05
Det er så sant det du skriver! Ønsker deg en fin kveld :)

Guro

02.11.2017 kl. 22:10
Er så enig! Å få hjelp er utrolig deilig, og verdifullt :) Sender en klem!

liseaurora

02.11.2017 kl. 23:40
Veldig bra skrevet! Veldig fint , virkelig. Hjelp er noe av det aller viktigste man kan spørre om, men for mange er det veldig vanskelig, noe som er ganske synd.. .Jeg er glad jeg turte å ta steget å fikk hjelp mot min sosial angst, som har bedret seg mye ved å ta noen piller hver dag. De har reddet livet mitt! Godt å høre at du fikk hjelp!!
 • Iris Anti

  Hei! Jeg er Iris, 23 år gammel og full av tanker. Livet er vanskelig til tider, og jeg legger ikke skjul på utfordringene det bærer med seg. Jeg synes åpenhet er viktig, og jeg vil dele for å bekjempe stigma. Videre er bloggen også et fristed for meg å dele tankene jeg har, men også det fine med at alt blir bedre. Håper du vil følge meg!


  KONTAKT


  irisanti@icloud.com

  Søk

  Bla i bloggen


  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no